Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Fell in love with an alien….


Μεσημέρι, καφεδάκι και υπολογιστής. Είναι από αυτές τις μέρες που οι υποχρεώσεις λιγοστεύουν ευχάριστα και ο χρόνος καμπυλώνεται..!!! Μέρες εκλογών και το ταξιδάκι είναι προ των πυλών.. Τι καλύτερο; Α ναι.. Ο καφές όπως πάντα άψογος και οι σκέψεις λόγω έλλειψης απασχόλησης τριγυρνούν στα παλιά!!!

Χαζεύοντας το νούμερο ένα κουτσομπολίστικο site (facebook) πέφτεις πάνω σε πρώην- νυν – μέλλουσες και δεν συμμαζεύεται. Αμέσως σου έρχονται στο μυαλό φράσεις που άφηναν ελεύθερες χωρίς καθόλου ενοχές. Είναι αναπόφευκτο να ομαδοποιηθούν με μιας και να μαλλιοτραβιούνται για το ποια θα είναι η αρχηγός!!! Αλλά για ένα λεπτό.. Εσύ πάς πίσω;

Μήπως ήρθε ο καιρός για την αυτοκριτική σου; Για βάλε κάτω τι έχεις πει εσύ κατά καιρούς και έπειτα συναγωνίσου τις άλλες. Γιατί όσα εγχειρίδια και αν διάβασες για το πώς να κερδίσεις τις εντυπώσεις στο πρώτο ραντεβού, πάντα τα καταφέρνεις και τα κάνεις θάλασσα. Ίσως να βελτιώθηκες στον τομέα «σταματάω να θάβω τις πρώην μου» , αλλά στο να κρατάς το ενδιαφέρον ίσως θες κάποια μικρή-μεγάλη προσπάθεια ακόμη. Και τότε ξεπετάγεται στο μυαλό σου η κλασσική ακολουθία κινήσεων- λέξεων στα ραντεβού σου.

Φτάνεις στο σημείο που δώσατε ραντεβού στην ώρα σου! Καθυστερεί 2 λεπτά και δεν χάνεις ευκαιρία να το επισημάνεις κοιτώντας την με απειλητικό ύφος. Ο τρόμος συνεχίζεται! Πρέπει να περάσετε τον δρόμο αλλά μόνο από το συγκεκριμένο φανάρι που περνάς κάθε φορά και μόνο όταν είναι πράσινο. Κάνεις δύο βόλτες γύρω από την κοπέλα για να μπορέσεις να βρεις τα βήματα σου χωρίς να σε εμποδίζει. Το κακό βέβαια είναι ότι βρέχει και κάπως χάνεις τον βηματισμό σου! (Αλήθεια τον Jack Nicholson τον θυμάσαι στην ταινία???)

Η καφετέρια που έχεις επιλέξει είναι αυτή που πάς πάντα! Στρογγυλοκάθεσαι στο σημείο που προτιμάς, πάντα!!! Παραγγέλνεις το συνηθισμένο και αρχίζει η κουβέντα!! (Ωχ!!) Χωρίς να πρωτοτυπείς πιάνεις κουβέντα για τον καιρό και αναλύεις τις καιρικές συνθήκες.. Έχει συννεφιά άρα ξεκινάς να λες ότι την νέφωση την μετράμε σε όγδοα και επίσης ότι κάθε συννεφάκι έχει το δικό του όνομα. Ανάλογα με τον τρόπο δημιουργίας κτλ , ήρθε ο καφές και συνειδητοποιείς ότι το ραντεβού σου κοιτάζει την γκαρσόνα (γιατί άραγε??).

Αποφασίζεις να της ρίξεις το μπαλάκι και να την ρωτήσεις για τα ενδιαφέροντά της. Ξεκινάς με την μουσική! Τότε αρχίζεις να αναζητάς ένα laptop για να κάνεις google άγνωστες λέξεις όπως Πάολα, Ειρήνη Μερκούρη και κάτι άλλες!! Ξαναπαίρνεις τα ηνία και μιλάς για τα δικά σου ενδιαφέροντα! Φυσικοί νόμοι, σεισμικές ακολουθίες , λογάριθμοι και για χαλάρωμα μερικές ενδιαφέρουσες (????) πληροφορίες από το National Geographic!!! Το πρώτο χασμουρητό κάνει την εμφάνιση του!!!

Τα περιθώρια στενεύουν και πρέπει να αναστρέψεις το εις βάρος σου κλίμα.. Αυτοσυγκεντρώνεσαι και αρχίζεις να μιλάς για το μεγάλο σου πάθος την πολιτική!!! Ξεκινάς αναφέροντας τους πετυχημένους αγώνες, τις πορείες. Έπειτα αναπτύσσεις τις ιδεολογίες σου και ο Άρης ξυπνάει μέσα σου.. Είσαι ένα κλικ από το να τραγουδάς ζαβαρακατρενέμια και το ραντεβού σου παραγγέλνει ένα σφηνάκι!!!

Χωρίς να ξέρει τι να κάνει προσπαθεί να αλλάξει θέμα αλλά μάταια.. Έχεις πωρωθεί τόσο που δεν χαμπαριάζεις. Όσο και να θες να σου κλείσει το στόμα με το δικό της , το πιθανότερο είναι να στο γεμίζει μπουνιές!!! Αφού επιτέλους σκας της προτείνεις ένα επόμενο ραντεβού! Της λες: « Το Σ-Κ που έρχεται θα πάω για field observation , θα θελες να με συνοδέψεις???» και σου απαντάει : «Προτιμώ το clubbing στην πόλη»!!!

Where did I go wrong??????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου