Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Εικόνες Φεστιβάλ...


Μια εικόνα... Μουσική και πάμε! 


Έρχεται το απόγευμα και με ένα γρήγορο μπάνιο αποβάλλεις την γκρίνια και εν μέρει την κούραση της ημέρας.. Θα πας φεστιβάλ.. 

Ξεκινάς από ψηλά και ακολουθείς την διαδρομή μέχρι το λιμάνι.. Περνάς από τον πυρήνα και φτάνεις ξανά στην επιφάνεια.. Πρώτη στάση έξω από το σπίτι.. Η θέα της πόλης.. Το φεγγάρι έχει συντροφιά.. Ένα άστρο..

Φτάνεις Αριστοτέλους.. Ακούς ένα ακορντεόν.. Σκέφτεσαι ζευγάρια χέρια να χορεύουν.. Στιγμές του πριν που σβήνονται στα πρόσωπα των περαστικών..

Περιμένουν στις ουρές.. Περιμένουν κάποιον/α.. Περιμένουν να γνωρίσουν κάποιον/α.. Περιμένουν να βυθιστούν στις εικόνες των σκηνοθετών.. Μπορεί και απλά να ακούν το ακορντεόν και να μην τολμούν να χορέψουν.. Τι τους κρατά τα πόδια; 

Στο παγκάκι μπροστά μια κοπέλα με το Μακ της.. Από άλλο πλανήτη προσγειώθηκε στην πλατεία.. Άραγε το φεστιβάλ μας κάνει να ξεχνάμε την πραγματική καθημερινότητα; Είναι διέξοδος ή άγνοια; Απλά ζεις , σε πείσμα των πολλών και των καιρών.. 

Κατηφορίζεις.. Βλέπεις τα γράμματα φωτεινά στο λιμάνι.. Κάθε βήμα όλο και πιο κοντά.. Κόσμος πηγαίνει παράλληλα με σένα.. Κοιτάς το ρολόι και έχεις χρόνο.. Πάλι νωρίς θα φτάσεις.. Σταματάς και κοιτάς το φεγγάρι.. Πως να λένε την παρέα του;

Η δική σου παρέα έρχεται.. Το λιμάνι σας τραβά μακριά από το κέντρο της γιορτής.. Περιφερειακά.. Σε τροχιά γύρω από τις αίθουσες.. Λόγια.. Λέξεις.. Σκαν στον αέρα χωρίς κρότο αλλά με έντονη λάμψη.. Είναι η στιγμή που υποπτεύεσαι το όνομα του.. 

Ξανά στον πυρήνα.. Ταινία στα βιαστικά και τυχερά.. Γέλια.. Κόσμος.. Αίσθηση φεστιβάλ.. Η αίθουσα.. Τα φώτα..Το χειροκρότημα..  Τα πηγαδάκια μετά.. 

Η ώρα περασμένη.. Η κούραση εμφανής.. Ένας τελευταίος χαιρετισμός..Και μια ματιά...Το φεγγάρι έχει ακόμα παρέα.. Αναρωτιέσαι πως την λένε.. Μήπως σημασία έχει ότι είναι ακόμα εκεί; Φεύγεις... 

3 σχόλια:

  1. Μουσικές και εικόνες υπό το διαπεραστικό βλέμμα του φεγγαριού: ευτυχισμένη στιγμούλα μου μυρίζει!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή