Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Διαδρομές...Είναι άραγε η διαδρομή ή το ταξίδι που μετρά ή ο προορισμός; Κι αν το ταξίδι είναι ίδιο με διαφορετικό προορισμό; Ποτέ το ταξίδι δεν είναι ίδιο.. Όσο κι αν ακολουθείς ευλαβικά την ίδια διαδρομή.. Κάτι αλλάζει.. Τι;

Είναι ότι ξεκινάς από ψηλά.. Γεωγραφικά.. Πνευματικά.. ψυχικά.. 

Είναι που φοβάσαι μήπως συναντήσεις το πριν και επηρεάσει το τώρα σου.. Πως να το επηρεάσει όμως; Γιατί πιστεύεις ότι έχει επίδραση πάνω σου; Δεν έχει.. 

Είναι η εικόνα.. Άλλη εποχή.. Άλλες σκέψεις.. Άλλος προορισμός.. Ανάγκη ή υποχρέωση; Και τα δύο σε μια συνεχή εναλλαγή.. Πότε μπερδεύονταν και άλλαζαν ονόματα, πότε απλά δεν τολμούσαν να φανερωθούν.. 

Είναι το τώρα που σε κάνει να αγωνιάς.. Ο ίδιος κόμπος.. Η ίδια αγωνία.. Η ίδια αμηχανία.. Ο δρόμος ίδιος αλλά ατελείωτος.. Ο προορισμός άλλος..

Δεν συγκρίνεις.. Κάθε αγκαλιά έχει την δική της ομορφιά.. Σου δίνει αυτό που αναζητάς τον καιρό που το αναζητάς.. Αν δεν στο δίνει φεύγεις.. Κάθε βλέμμα την δική του αλήθεια.. Ζευγάρια μάτια και χέρια εξιστορούν.. Έχεις διάθεση να ακούσεις; 

Είναι το μυαλό που σου βάζει παράλληλα τις διαδρομές.. Όμως βλέπεις την διαφορά.. Δεν είναι στο νούμερο.. Δεν είναι στην οδό..  Δεν είναι στην γραμμή.. Είσαι εσύ...

Είσαι εσύ που άλλαξες.. Αλλάζοντας άλλαξες και τον προορισμό.. 

Είσαι εσύ που νίκησες εσένα και σε έφερες αλλού.. Νίκησες τα "φαντάσματα" του κακού εαυτού.. 

Είσαι εσύ που μεγαλώνεις.. Ωριμάζεις.. Ζητάς πράγματα.. Δίνεις άλλα.. 

Είσαι εσύ που πια αφήνεις τα σωστά και τα λάθος στην άκρη και αφήνεσαι... 

Αφήνεσαι στην δική της αύρα.. Συντονίζεις τους ρυθμούς χωρίς προσπάθεια και σκέψη.. Αγκαλιάζεις το άγνωστο χωρίς το φόβο του γνωστού.. Ξεπερνάς.. 

Ξεπερνάς τα εμπόδια.. Τις διαδρομές.. Τις εικόνες..Το πριν.. Το μετά.. Τους άλλους..  Εσένα.. Τον εαυτό σου.. 

3 σχόλια:

 1. θελει πολυ ψυχικη δυναμη, αντοχη, να ξεπερναει καποιος τα εμποδια!

  ..καλο σαβ/κο :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μετά από κάτι πολύ πρόσφατο μπορώ να πω πλέον ότι θα είναι άδικο να πούμε ότι αξίζει μόνο το ταξίδι, αξίζει το ταξίδι, αξίζει και ο προορισμός όμως. Το ταξίδι είναι που μας αλλάζει, μας προετοιμάζει για τον προορισμό, και μέσα απ'το ταξίδι αποφασίζουμε αν θα βγάλουμε εισιτήριο με επιστροφή ή χωρίς :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλό Σ/Κ iLia μου...

  Gilly, αξίζουν όλα.. Τα μάτια μας πρέπει να έχουμε ανοιχτά και τα μυαλά ελεύθερα και όχι κολλημένα.. Σε όλους τους τομείς ισχύει αυτό όχι μόνο στα προσωπικά! ΤΑ φιλιά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή