Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Χιόνια....


... στο καμπαναριό, ψόφησε όλο το χωριό. Που θα έλεγε και η Σωσώ από τα θρυλικά εγκλήματα... 

Ξυπνάω που λες σήμερα το πρωί και βλέπω τις νιφάδες να πέφτουν.. Αμέσως χαμογέλασα και σκέφτηκα τι όμορφα που είναι... Μετά όμως  έπιασε πανικός γιατί είχα τα ρούχα έξω! 

Πρώτος καφές στο σπίτι.. Άραγμα στον υπολογιστή.. Μουσική.. Κουρτίνες τραβηγμένες και ματιές έξω.. Όμορφο πρωινό.. Έλειπε ένα μικρό κομμάτι.. Όμως υπήρχε το περίγραμμα του.. 

Ετοιμάζομαι και κατεβαίνω.. Τελευταία μέρα στο πανεπιστήμιο.. Μερικές εξωτερικές δουλειές και το μεσημέρι για τσίπουρα με συναδέλφους.. 

Κάθομαι και κοιτάζω έξω.. Συνεχίζει να χιονίζει.. Ακόμα πιο πυκνά.. Πανικός από κίνηση... Μα γιατί δεν με επηρεάζουν αυτά; Απλά χαμογελάω.. Μ'αρέσουν όλα.. 

Μέχρι να κατέβω έγινε το παντελόνι μου χάλια από τα νερά αλλά δεν γκρινιάζω.. Μέχρι να ζεσταθεί το γραφείο έχει ψόφο αλλά εγώ είμαι με το κοντομάνικο και δεν κρυώνω.. Όλοι βιάζονται κι εγώ κατεβάζω ρυθμούς για να προλάβω να απολαύσω τα πάντα.. 

Δεν μ'αρέσουν οι γιορτές.. Τις βρίσκω υποκριτικές.. Ποτέ δεν γιόρτασα και ποτέ δεν κατάλαβα το κλίμα των γιορτών.. Όσο μεγαλώνω και μένω μόνη μου τόσο αλλάζει αυτό.. Όχι, δεν θα γιορτάσω.. Απλά καταλαβαίνω την ανάγκη των άλλων.. Έτσι χαλαρώνω και γω αυτές τις μέρες.. Όχι πολύ.. Λίγο.. 

Απλά προσπαθώ να κρατήσω μερικές στιγμές.. Να όπως προχτες.. Ήταν 5 το απόγευμα και έδυε ο ήλιος.. Είχε καθαρό ουρανό και τα χρώματα είχαν πλημμυρίσει την Άνω Πόλη.. Στάθηκα πέντε λεπτά.. Το θαύμασα.. Μου άλλαξε η διάθεση.. Έτσι χάζευα το πρωί το χιόνι.. 

Έτσι σταματώ για 5 λεπτά και φυλακίζω μια στιγμή.. Είναι η στιγμή που κοιμάσαι.. Που διαβάζεις.. Που μαγειρεύεις.. Που με κοιτάς.. Που με αγγίζεις.. Που απλά με σκέφτεσαι.. 

6 σχόλια:

 1. Αυτό που λες για τις γιορτές και την υποκρισία.. Θα συμφωνήσω απολύτως. Μερικά είναι κραυγαλέα ψεύτικα και αυτό τα κάνει ακόμη πιο ανούσια. Ούτε και εγώ καταλαβαίνω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σαν να με διαβάζω, ακούω, βλέπω πριν από 10 χρόνια νιώθω! Χιόνι, γιορτές, Άνω Πόλη, διάβασμα, τσίπουρα. Κάτι γίνεται εδώ πέρα! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να τα πούμε;

  Η ερώτηση είναι ρητορική, έτσι κι αλλιώς είμαστε αποφασισμένοι να τα πούμε!

  http://www.youtube.com/watch?v=rJcJbVBwREc

  Καλά Χριστούγεννα!

  Αθηνά, mitsopd, Μαρίνα Ζέας…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ...να εχεις χαμογελο, χαρα, αγαπη! :)
  να 'σαι καλα :)
  καλημερα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χρόνια πολλά με υγεια κια αγαπη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χρόνια πολλα! Να είστε καλά και να με διαβάζετε.. Χεχε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή