Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Ένας χρόνος...

... και κάτι; Και κάτι τι; Δεν έγινε τίποτα συνταρακτικό πέρσι τέτοια μέρα.. Απλά πέρασε ένας χρόνος.. Τι άλλαξε; Πολλά.. Τι έμεινε; Ό,τι αντέχει.. Μάθημα; Η υπομονή είναι η μεγαλύτερη αρετή...

Πέρασε ένας χρόνος που έχω να δω το νησί.. Έχω γράψει γι' αυτό.. Έχω πει.. Τελικά αποφάσισα να πάω και φέτος.. Έστω για 4 μέρες.. Το αξίζω.. Κατάφερα πολλά.. Και ακόμα είμαστε στην αρχή.. 

Έτσι όπως κάθε φορά που είναι να φύγω ακολούθησα πιστά το πρόγραμμα μου.. Πλήρη καθαριότητα στο σπίτι.. Όλα τακτοποιημένα.. Θα με περιμένουν.. Μετά τα πράγματα..  Έτοιμα και αυτά.. Φόρτωμα τραγουδιών στο mp3... Δικές σου μουσικές.. Τις παίρνω μαζί μου.. 4-5 βιβλία για παρέα δίπλα από το τζάκι.. 

Τι άλλαξε φέτος; Αφού ξεμπέρδεψα με τις δουλειές έπιασα να διαβάσω.. Μαζοχισμός λέγεται.. Αυτές τις μέρες θα κάνω μια μικρή αποτοξίνωση από το "επιστημονικό" διάβασμα.. Τι άλλο άλλαξε; Δεν έχει τσιγάρο και μπύρα το βραδύ πριν το ταξίδι.. Το τσιγάρο το κόψαμε.. Για μπύρα ακόμα παίζεται.. 

Πέρασαν άνθρωποι.. Έμειναν λίγοι.. Ήρθαν κι άλλοι.. Έφυγες εσύ.. Στον καλύτερο χρόνο της μέχρι τώρα ζωή μου επέλεξες να απομακρυνθείς.. Σου ανήκει ένα κομμάτι.. Πάντα θα σου ανήκει.. 

Κρατάω τις δικές μου στιγμές.. Εικόνες.. Όταν παραδίδεις την καταραμένη διπλωματική και σου λένε πως πρέπει να συνεχίσεις!! Όταν βγαίνεις από το τελευταίο μάθημα και δεν ξέρεις αν θέλεις να φωνάξεις ή να κλάψεις.. Όταν βγαίνει ο βαθμός και το έχεις περάσει πανηγυρικά.. Η στιγμή της ορκωμοσίας, που ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι έγινε...

Μπαίνεις σε καινούργιο σπίτι.. Φεύγει αυτή.. Ζεις ξανά μόνη.. Η στιγμή που πλησιάζει ο νέος σου στόχος.. Το βράδυ που έδωσες το πρώτο μάθημα και πήγες στην Σ. και σε περίμενε.. Το βράδυ που τα έπινες μόνη γιατί είχες τελειώσει με όλα αυτά.. Η στιγμή που σου είπαν ότι πέρασες ξανά.. 

Κι όλα αυτά τα εκτιμάς.. Γιατί δεν υπήρχε κάτι γύρω σου.. Μόνο καλοί φίλοι.. Τίποτα που θα ξυπνήσει το πρωί στραβά και θα σε αφήσει.. Τα κατέκτησες.. Θα έρθουν κι άλλα.. Είσαι περήφανη.. Και θα συνεχίσεις να είσαι.. Δεν επιτρέπεις σε κανέναν που δεν ήταν δίπλα σου να χαρεί με αυτά.. 

Και το '11 κλείνει με μια όμορφη έκπληξη.. Δεν την περίμενες.. Ήρθε.. Στην αρχή δεν ήξερες αν πρέπει.. Αν μπορείς.. Σε έμαθε να μην τα αναλύεις όλα και να τα αφήνεις να έρθουν.. Ήρθαν.. Ήταν πιο όμορφα από όσο τα φανταζόσουν.. Θα γίνουν ομορφότερα.. Του χρόνου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου